Info

Feeder

.I Feeder tar vi upp små och stora frågor om mat och dryck. Med hjälp av experter och kloka gäster rätar vi ut vanliga frågetecken, slår hål på seglivade myter och undersöker matens roll i hemmet och samhället.
RSS Feed
Feeder
2022
February


2021
May
February


2019
November
May
April


2018
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: May, 2021
May 20, 2021

Allt fler väljer bort olika ämnen ur sin kost, speciellt gluten och laktos, och ”fritt från”-produkter blir allt mer populära. Men har vi blivit mer känsliga för de här ämnena? Och finns det några risker med att ta bort dem ur vår kost?

May 20, 2021

Antingen älskar eller hatar vi den – maten i skolan. Men vad händer om vi hoppar över skollunchen? Presterar vi per automatik sämre då? Och vad är det för mekanismer som gör att många av oss har negativa känslor kring just skolmat?

May 20, 2021

Många upplever att en stor del av vår ekonomi går till mat och dryck. Så hur ska vi egentligen tänka när vi handlar mat? Hur gör vi om vi vill äta ekonomiskt? Är det stor skillnad mellan premium- och lågprisprodukter? Och är billigare mat automatiskt sämre?

May 20, 2021

Hungrig? Ja då är det bara att knalla iväg till närmsta matbutik och välja mellan hundratals olika produkter. Men vad hade vi behövt göra för att bli mätta för 150 år sedan? Hur har vårt sätt att producera mat förändrats? Och var maten bättre förr?

May 20, 2021

Vad händer när det uppstår en kris och vi inte kan handla och laga mat som vi är vana vid? Hur får vi tag i mat om gränserna skulle stängas? Har Sverige stora undangömda lager med livsmedel? Och hur mycket mat och dryck borde vi alltid ha hemma

May 20, 2021

Hur många har inte hört sina föräldrar tjata om att undvika socker, inte minst i läsk. Men vad är egentligen onyttigast: socker eller sötningsmedel? Vad är för- och nackdelarna med lightprodukter? Och vad är det egentligen för skillnad på sockret i frukt, juice och läsk?

1